Отвори врати Кулинарна академия в София

 

TP-12_HRC_01

HRC Culinary Academy е едно от най-успешните за Източна Европа кулинарни училища. Дейността му се фокусира върху подготовката на високо квалифицирани професионални готвачи и персонал в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Училището е част от международна организация, която си партнира с водещи хотелски вериги.

През ноември месец 2016г. бе открита новата учебна база на HRC Кулинарна академия в присъствието на официални гости, гост-готвачи от Испания, Италия и САЩ, заедно с шеф-инструкторите на Академията и повече от 100 обучаващи се млади готвачи от 29 държави, приготвиха и сервираха кулинарни изкушения за повече от 200 гости.

Екип от опитните ни проектанти разработи проект за реализирането на реорганизация на вече съществуващата сграда в София, който продължи 2 години. Основната цел на преустройството бе да се превърне в модерна учебна база на HRC, в която да се обучават 120 – 150 студента на семестър.

Общата площ на двете нива е около 2 400 м2 , като се взе на впредвид няколко различни функционални групи:

  • Зали за обучение – няколко видя кухни (топла кухня, за сладкиши и шоколадово ателие);
  • Складове за продукти, миално, подготовка за кухните;
  • Готварско студио и демонстрационен ресторант;
  • Административни помещения с библиотека, офиси, стаи за срещи;
  • Санитарно – хигиенен блок;
  • Мултимедийна зала;
  • Демонстрационен театър;
  • Винарска изба с дегустация;
  • Пространства за бъдещо разширение.

В екстериорен план фасадата беше цялостно променена. Подходите към сградата бяха запазени. Височината на покрива бе намалена спрямо настоящото си положение и значително подобрена спрямо визуалното възприятие на покривната част откъм жилищната сграда. Акцентира се върху санирането и шумо изолирането на сградата, топло – изолационната облицовка с цел подобряване на и енергийна й ефективност.

Предвидено бе оптималното използване на зелените пространства около сградата – както с тревна, така и с храстова и цветна растителност. Със стремеж за увеличаване на съществуващите към момента зелени пространства, а също така и на обогатяването на съдържанието им.

TP-12_HRC_04 TP-12_HRC_05 TP-12_HRC_03 TP-12_HRC_07 TP-12_HRC_08 TP-12_HRC_02

Share This: